Ler til mørtel

På lager

Priser fra:
64,95 DKK

* Obligatoriske felter

Lermørtel kan anvendes til oppudsning af alle mineralske overflader samt til opmuring af ubrændte lersten. Der er særligt anvendeligt til oppudsning af indevægge bygget af ubrændte lersten, men kan med fordel også anvendes på andet murværk eller fibergips efter grunding. Blandes med grus/sand afhængigt af behov.

Ler er et lækkert materiale at arbejde med, og det giver en flot overflade. Superfint alternativ til pudsemørtel, som du kender det. 

Korn 0-5 mm. 

Hvorfor er det bæredygtigt? 

Vi har masser af ler i Danmark. At anvende byggematerialer af dansk ler vil have positiv indvirkning på transportregnskabet for byggematerialer, din økonomi og det samlede energiforbrug i dit byggeri. 

Lerstenene bliver ikke brændt men derimod presset sammen, hvilket reducerer den samlede mængde brugte energi på produktioen til 1/7 ift. brændte mursten. 

Ved at bygge med bl.a. ubrændte lerstenen forbedres indeklimaet i bygningen pga. deres fugtregulerende egenskaber. Det reducerer risikoen for skimmelsvamp og den medfølgende risiko for udvikling af allergier. 

Da lerstenene samtidig blot presses og ikke brændes præsenterer de et glimrende energiregnskab, med blot 1/7 af den iboende energi – den samlede energi til produktion – af brændte mursten.

 

Interesseret? Hvis du køber lersten, lermørtel eller hørisolering hos os, får du 15% rabat på hele dit næste køb hos Bæredygtigt Byggemarked*!

*Rabatten gælder ikke lersten, lermørtel og hørisolering.