Maling

Maling

Køb din maling og træbeskyttelse hos Bæredygtigt Byggemarked

Bæredygtigt Byggemarked fører et udvalgt sortiment af naturlig og miljøvenlig maling til indendørs brug. Alle produkterne er produceret på et bæredygtig grundlag. Vores produkter tager hensyn til mennesker og natur – både i produktionen og i slutproduktet. De produkter, vi har valgt at føre i vores sortiment, består af naturlige indholdsstoffer og efterlader ingen sundhedsskadelig afgasning efter tørring. Fælles for alle vores produkter er, at ingen af dem indeholder plastik eller det meget allergifremkaldende konserveringsmiddel MI (methylisothiazolinone)

26 vare(r)
ALBION Naturmaling
Livos
Priser fra:
99,95 DKK
ALIS Terrasseolie
Livos
Priser fra:
179,95 DKK
DUBRON Naturmaling
Livos
Priser fra:
129,95 DKK
GRAVA Grunder
Livos
Priser fra:
79,95 DKK
Hvid kalkmaling
Livos
Priser fra:
129,95 DKK
Kalkmaling - Siv
Priser fra:
149,95 DKK
Kalkmaling - Terra
Livos
Priser fra:
149,95 DKK
STRUTIVOS Kalkpuds
Livos
Priser fra:
59,95 DKK
STRUTIVOS Kalkpuds
Livos
Priser fra:
59,95 DKK
STRUTIVOS Kalkstrukturmaling
Livos
Priser fra:
89,95 DKK
Tapetklister
Livos
109,95 DKK
URA Fuldtone- og Tonermaling
Livos
Priser fra:
79,95 DKK

Naturlig, indeklima- og allergivenlig vægmaling 

Det behøver ikke at være en dårlig oplevelse forbundet med lugtgener og hovedpine at male væggene i dit hjem. Hos os finder du både naturmaling og kalkmaling, som du kan bruge til dine indendørs vægge. Fælles for begge er, at de er fri for opløsningsmidler og ikke efterlader nogen afgasning.

Et sundt indeklima er vigtig for den almene trivsel hos både børn og voksne, da de fleste af os opholder os inden døre det meste af tiden. For at få skabt et så godt indeklima som muligt, giver det god mening at begrænse afgasning af uønskede stoffer i hjemmet.

Konventionel maling indeholder ofte kemiske stoffer, der skaber usund afgasning i din bolig. Det drejer sig særligt om konserveringsmidlet MI, men også stærke opløsningsmidler og formaldehyd kan finde vej til malingsbøtterne. Stoffer som disse kan afgasse i op til to år, og det kan give problemer i forhold til både indeklima og sundhed, da nogle mennesker fra naturens side eksempelvis er allergiske overfor visse stoffer, man kan støde på i forbindelse med almindelige malerarbejder.

Naturmaling

Naurmaling er det produkt, der er bedst sammenligneligt med helt almindelig vægmaling. Malingen hæfter på langt de fleste overflader og kan dermed anvendes på eksisterende malingsoverflader samt puds, murværk, tapet og gipsplader. Desuden kan den indfarves med vores mineralpigment og toner. Malingens dækkeevne er høj, og den efterlader dine vægge behageligt matte.

Den naturmaling, vi har valgt at føre i vores sortiment, er fra det tyske firma Livos. Den er baseret på naturlige indholdsstoffer som vand, kridt og bivokssæbe og indeholder hverken opløsningsmidler eller allergifremkaldende MI.  

Kalkmaling

Vores kalkmaling anvendes, ligesom naturmaling, som vægmaling. Kalkmaling er dog primært udviklet til anvendelse på mineralske underlag. Malingen har et højt indhold af vand og en mere flydende konsistens end almindelig maling. Det betyder, at malingen ikke er så velegnet til tapetserede vægge malet med almindelig akrylmaling. Du kan bruge kalkmaling direkte på rå, pudsede vægge, på overflader malet med Livos Naturmaling samt på MDF- og fibergipsplader.

Kalkmaling har til gengæld skimmelafvisende egenskaber, er fugtighedsregulerende og efterlader overfladen men en flot, kalkmat overflade, der understøtter et sundt indeklima. Kalkmaling er derfor særligt anvendeligt i fugtige omgivelser som kældre og badeværelser, men kan med fordel anvendes i hele huset.

Kalkmalingen består af vand, kalk, kridt, methylcellulose, mineralpigmenter og sakkarose. Intet andet.

Træbeskyttelse baseret på naturlig olie og voks

I Bæredygtigt Byggemarked har vi udvalgt et sortiment af olier og voks, der gør det muligt at finde en passende overfladebehandling til de fleste overflader af træ. En af hovedbestanddelene i flere af vores træbeskyttelsesprodukter er linolie. Koldpresset linolie er Livos‘ signaturprodukt, der produceres lokalt på virksomhedens egen oliepresse – primært af regionale, økologisk hørfrø.

Vi advokerer for, at du giver dine træoverflader den behandling, den har brug for, for at holde længst muligt. Dét, synes vi, for alvor er helt essentielt for et bæredygtigt og bevidst forbrug. Udendørs og andet udsat træ (som f.eks. rundt om køkkenvasken) stiller andre krav til holdbarhed, og derfor er det her fornuftigt at vælge træbeskyttelse med intensivere, imprægnerende egenskaber end til f.eks. stuemøbler.