Kalkmaling

Kalkmaling

Naturlig, allergivenlig kalkmaling - understøtter et sundt indeklima

Kalkmaling er et særligt produkt, der har en lang række gavnlige egenskaber. Malingen kan påføres alle mineralske underlag og har en gavnlig effekt på boligens indeklima. Kalk har en fantastisk evne til at fugtighedsregulere, og dets basiske egenskaber gør det skimmelafvisende og -dræbende. 

De indfarvede vægge tørrer flot mat og changerende op. For et særligt, dekorativt touch til dine vægge, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på vores kalkstrukturmaling.

12 vare(r)

Hvad er kalkmaling?

Kalkmaling er maling, der primært består af vand og har kalk som bindemiddel. Malingen er en smule mere tyndtflydende end traditionel maling, og for et ensartet look påføres kalkmaling bedst med en langhåret rulle.

Produkterne i vores sortiment af kalkmaling er alle produceret på en helt naturlig basis. Malingen er diffusionsåben, indeholder ingen MI, ingen syntetiske pigmenter, og du vil ikke opleve nogen problematisk afgasning ved brug af malingen. Godt for din sundhed, dit indeklima og miljøet.

Kalk har helt grundlæggende skimmelafvisende og fugtighedsregulerende egenskaber. At pudse og male med diffusionsåbne kalkprodukter er derfor især anbefalelsesværdigt til rum med megen fugt og damp – f.eks. køkken, bad og kælder, men de kan naturligvis med fordel anvendes i hele boligen.

Hvid kalkmaling vil virke gennemsigtig ved påføring, da dækkraften først indtræffer efter tørring. Du kan finde kalkmaling i forskellige farver hos Bæredygtigt Byggemarked. Nogle er tonede på forhånd, andre skal indfarves med mineralpigment. Tonet kalkmaling tørrer normalvis flot, changerende op. Kalkmalede overflader efterlades behageligt matte efter tørring. Ønsker man en dybere farve og bedre modstandsdygtighed, kan væggen efterbehandles med voks og poleres, hvorefter væggen vil fremstå silkemat.