Kalkmaling

Kalkmaling

Naturlig og allergivenlig kalkmaling til vægge

Hos Bæredygtigt Byggemarked finder du et solidt sortiment af Livos’ indendørs kalkmaling til vægge, som er både naturlig og allergivenlig. Herudover finder du også produkter som kalkpuds og kalkstrukturmaling. Du kan få vores kalkmaling i grå, engelsk rød, gylden okker, hvid og mange andre farver. Malingen vil tørre changerende op og give dine vægge et flot og farverigt spil. Foretrækker du en mere udspecificeret guide til, hvordan du benytter dig af kalkmaling, kan du med fordel læse vores blogindlæg herom.

Gå på opdagelse i vores naturlige og rene sortiment af kalkmaling og find den maling, der vil pryde væggene i dit hjem. Ønsker du et særligt dekorativt touch på dine vægge, vil vi anbefale dig at kigge nærmere på vores kalkstrukturmaling.

12 vare(r)

Hvad er kalkmaling?

Kalkmaling er maling, der primært består af vand og kalk. Malingen er en smule mere tyndtflydende end traditionel maling. Leder du efter en ensartede overflade, anbefaler vi derfor, at du benytter en langhåret rulle til malerarbejdet. Du kan også male i krydsbevægelser med en bred pensel eller børste for et mere livligt udtryk. Kalkmaling er et ganske særligt produkt, der har en lang række gavnlige egenskaber, der understøtter et sundt indeklima.

Denne type maling kan påføres på alle mineralske underlag som mursten, pudsede, spartlede og kalkede overflade. Kalken virker fugtighedsregulerende, og malingens basiske egenskaber gør den skimmelafvisende og -dræbende. Dette gør malingen oplagt til brug i rum med meget fugt og damp, som f.eks. køkken, bad og kælder, men kalkmalingen kan naturligvis med fordel anvendes i hele din bolig.

Malingen indeholder hverken MI, som er et allergifremkaldende konserveringsmiddel, opløsningsmidler eller syntetiske pigmenter. Du vil derfor ikke opleve nogen problematisk afgasning ved brugen af vores kalkmaling. Malingen er med andre ord god for din sundhed, dit indeklima og vores miljø.

Lad dine vægge ånde med hvid eller farverig kalkmaling

Produkterne i vores ovenstående sortiment er alle produceret på en naturlig basis. Malingen er samtidig diffusionsåben, hvilket betyder, at dine vægge vil kunne ånde og komme af med fugt og kondens, hvis det skulle opstå. Dette gælder for alle vores kalkmalinger – om den er farverig eller hvid. Fælles for kalkmaling er, at de kalkmalede overflader vil efterlades matte efter tørring. Ønsker du en dybere farve og mere modstandsdygtighed, kan du efterbehandle væggen med voks og dernæst polere den, hvilket vil få dine vægge til at fremstå silkematte.

Du vil opleve vores hvide kalkmaling som lettere gennemsigtig, når du påfører den, da dens fulde dækkraft først indtræder efter tørring. Så væbn dig med lidt tålmodighed, indtil resultatet opnås, frem for at male flere gange samme sted. Du finder også et væld af farverige muligheder, når det kommer til vores kalkmaling. Nogle er tonede på forhånd, mens andre skal indfarves med mineralpigment, dog vil det fremgå af beskrivelsen, hvad der gør sig gældende for hvert enkelt produkt. Tonet kalkmaling tørrer flot og changerende op, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i et farverigt valg.

Dit sunde indeklima starter hos Bæredygtigt Byggemarked

Vi sætter hos Bæredygtigt Byggemarked en ære i at finde gode samt miljø- og allergivenlige produkter til vores shop, som, vi ved, vores kunder vil kunne benytte med god samvittighed. Dette gælder for hele vores sortiment – maling, hus og have samt byggematerialer – hvor det er muligt at finde sundere og mere bæredygtige alternativer.

Skulle du sidde inde med spørgsmål, undren eller tvivl i forhold til vores kalkmaling, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Vi står nemlig altid klar til at hjælpe og rådgive dig enten på tlf. +45 71 74 74 21 eller via mail info@b-marked.dk. Vi bestræber os altid på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.