Træolie og voks

Træolie og voks

I denne kategori finder du nøje udvalgt olie og voks til overfladebehandling af træ. Olierne er som udgangspunkt baseret på økologisk linolie og bivoks, og du finder produkter til forskellige formål.

Så du er landet det helt rigtige sted, hvis du f.eks. skal have opfrisket gamle møbler, overfladebehandlet en konstruktion af træplader, olieret dine trægulve eller malet dine havemøbler. 

8 vare(r)
ALIS Terrasseolie
Livos
Priser fra:
179,95 DKK
KOIMOS Naturolie
Livos
Priser fra:
139,95 DKK
KUNOS Bordpladeolie
Livos
Priser fra:
159,95 DKK
KUNOS Møbel- og gulvolie
Livos
Priser fra:
99,95 DKK
LATIS Kokosoliesæbe
Livos
Priser fra:
69,95 DKK
SAMO Møbelmaling
Livos
Priser fra:
159,95 DKK

Overfladebehandling af træ

Overfladebehandling af møbler, gulve og trækonstruktioner er essentielt for, at træet forbliver flot længe. Hvilken behandling, der er den rigtige for dig, afhænger både dine krav til slidstyrke og udseende. 

Oliering

Det er ikke svært at oliebehandle træ med et pænt og holdbart resultat.

Til gulve anbefaler vi KUNOS Møbel- og Gulvolie. Denne olie indeholder en smule opløsningsmiddel, som hjælper olien med at trænge ordentligt ned i overfladen. Dette resulterer i en slidstærk og vandafvisende overflade, der netop er velegnet til udsatte områder som f.eks. gulve. Mængden af opløsningsmidlet er begrænset, og det fordamper hurtigt. Der er ingen afgasning forbundet med produktet efter tørring! 

Møbler kan overfladebehandles med såvel KOIMOS Naturolie til indendørs brug, hvis hovedbestanddel er økologisk linolie. Den naturlige olie er helt fri for opløsningsmidler og æteriske olier. Den er det ideelle valg til kemikaliesensitive personer med allergi. KUNOS Naturolie kan bruges på alle former for træ. For en ekstra slidstærk overflade kan der efterbehandles med ALISA Hård voks.

KUNOS Bordpladeolie er særligt udviklet til overfladebehandling af bordplader, der kræver en særlig modstandsdygtighed. Et øget indhold af voks og harpiks giver produktet sine særlige, vandafvisende egenskaber. 

Voksbehandling

Når du behandler træ med voks, fremhæver det træets naturlige struktur og farve.
Du kan vælge at afslutte din oliering med påføring af ALISA Hård voks, der er en helt opløsningsfri voks til overfladebehandling af træ. ALISA er ideel til anvendelse som møbelvoks og allround trævoks.

Den behandlede overflade efterlades med en silkemat, slidstærk finish. Du kan også voksbehandle det rene træ.

Overfladen skal være ren og tør, inden voksen påføres i et tyndt lag med klud eller polerepad. Der poleres derefter med bomuldsklud, poleringsbørste, excentersliber eller bonemaskine i årernes retning efter tidligst 1 time. Der skal fremkomme en jævn, silkemat, ikke klæbrig overflade. Poler evt. endnu en gang efter en dags yderligere tørring. 

Du kan også anvende voks som overfladebehandling af kalkmalede vægge eller objekter malet med SAMO Møbelmaling.