Naturmaling

Naturmaling

Der er ingen grund til at gå på kompromis med din sundhed, når det gæder vægmaling. Produkterne i vores sortiment af naturmaling er produceret på en helt naturlig basis. Malingen er diffusionsåben, indeholder ingen MI, ingen plastik, og du vil ikke opleve nogen problematisk afgasning efter tørring. Godt for din sundhed, dit indeklima og miljøet.

8 vare(r)
ALBION Naturmaling
Livos
Priser fra:
99,95 DKK
DUBRON Naturmaling
Livos
Priser fra:
129,95 DKK
GRAVA Grunder
Livos
Priser fra:
79,95 DKK
Hvid kalkmaling
Livos
Priser fra:
129,95 DKK
STRUTIVOS Kalkpuds
Livos
Priser fra:
59,95 DKK
STRUTIVOS Kalkpuds
Livos
Priser fra:
59,95 DKK
STRUTIVOS Kalkstrukturmaling
Livos
Priser fra:
89,95 DKK
URA Fuldtone- og Tonermaling
Livos
Priser fra:
79,95 DKK

Naturlig vægmaling 

Hos Bæredygtigt Byggemarked finder du vægmaling i høj kvalitet, der ikke efterlader skadelig afgasning i din bolig.

Hvad er naturmaling?

Det er et rigtig godt spørgsmål, hvad er naturmaling egentlig er for noget. Der er nemlig ingen regler for, hvornår man må kalde en maling for "naturlig". For os er det dog helt essentielt, at en naturmaling er baseret på naturprodukter, og at den ikke indeholder allergifremkalende konserveringsmidler, opløsningsmidler eller plastik. 

Vores naturmaling fungerer som al anden, almindelig vægmaling. Den hæfter på de fleste underlag og efterlader dine vægge behageligt matte. Ønsker du en overflade med mere spil, kan du skabe den med vores strukturmaling. 

Modsat de fleste andre malingstyper er denne maling dog baseret på naturlige indholdsstoffer som vand, kridt og bivokssæbe. Malingen indeholder hverken opløsningsmiddel eller det allergifremkaldende konserveringsmiddel MI/MIT (Methylisothiazolinone). Den er udelukkende baseret på naturlige ingredienser, og den kan let tones i en række lækre, moderne farver og nuancer med URA Fuldtone- og Tonermaling eller vores mineralpigmenter. Den naturlige maling fra Livos er diffusionsåben og efterlader ingen skadelig afgasning i din bolig efter tørring. Dermed bidrager malingen til et sundere indeklima.

Den traditionelle maling, du kan købe i dit lokale byggemarked, vil ofte være det, der betegnes som en akrylmaling. Som navnet antyder, indeholder denne type maling akryl, der er et plastmateriale, hvorfor denne maling også går under navnet ”plastmaling”.

Du finder ikke akrylmaling hos Bæredygtigt Byggemarked. Dels fordi maling er en af hovedkilderne til mikroplast i vandmiljøet i Danmark, og dels fordi plastmaling begrænser diffusionsåbenheden i din bolig. Vi ønsker at gøre det muligt at kunne bygge diffusionsåbent – altså ”åndbart” – og plastmalede vægge vil have svært ved at komme af med fugten.

Netop derfor har vi valgt at føre naturmaling i stedet – og vi tør godt stå på mål for, at både du, dit indeklima og din sundhed vil blive glade for at vælge naturmaling.

Grunder
Hvis du skal arbejde på et porøst underlag, kan du få brug for at grunde overfladen, inden du maler. GRAVA Grunder er en alsidig grunder, der dækker de flestes behov. Kontakt os, hvis du har brug for en mere dybdegående grunder til dit projekt.