Økologisk gødning, fin (20 liter)

På lager

349,95 DKK

Økologisk gødning til potter og græsplæne

Vermigrand producerer øko gødning af regnormsomsat kompost fra økologiske landbrug med en helt unik sammensætning. Den fine struktur (0-3 mm) gør gødningen ideel til græsplæner, bede og potter.  

- Særligt velegnet til potter, bede, græs og altankasser
- Økologisk, plantebaseret naturprodukt af kompost
- Naturligt, langsomt næringsoptag, tilpasset planternes efterspørgsel
- Stor diversitet i mikroliv, sporer, enzymer og signalstoffer
- Ingen kemiske tilsætningsstoffer
- Godkendt til økologisk dyrkning: FORORDNING (EF) Nr. 834/2007

Gødning af regnormsomsat kompost fra økologisk landbrug

Vermigrand producerer en unikt sammensat økologisk gødning af regnormsomsat kompost, der er helt uden kemiske tilsætningsstoffer og garanteret fri for genteknik.

Den fine struktur (0-3 mm) gør gødningen særligt velegnet til stueplanter, potteplanter og altankasser. Størrelse og indpakning gør opbevaringen supernem til husbehov. I stedet for at have en snavset sæk stående åben i kælderen eller skuret, kan du have den praktiske spand stående inden for rækkevidde. Så slipper du for drys og læk fra sækken.  

Hvordan adskiller det sig fra anden gødning? 
Denne økologiske gødning er fremstillet ved ormekompostering – altså en helt naturlig fremgangsmåde. Vermigrand anvender desuden ikke affald, animalske eller industrielle råmaterialer i produktionen.

Organisk gødning frigiver næringsstofferne langsomt og naturligt til planterne. Det gør, at næringsoptaget er fuldstændigt tilpasset planternes efterspørgsel. På den måde vokser planterne sig stærke og modstandsdygtige over for f.eks. sygdom og insektangreb. 

NPK-gødning opløses derimod meget hurtigt. Det betyder, at planterne straks kan udnytte næringen men den hurtige opløsning medvirker også, at man let kommer til at overgøde sine planter. Desuden opløses gødningen endnu hurtigere i forbindelse med regnvejr, skylles væk og risikerer at forurene vandløb.

Så selvom NPK-gødning giver hurtige resultater nu og her, er det på langt sigt ikke den mest holdbare gødningsmetode. Den forbedrer nemlig ikke jorden på samme måde, som organisk gødning gør, og man vil skulle gøde meget oftere. 

Vermigrand økologisk gødning indeholder fire forskellige grupper af virksomme stoffer, der alle bidrager til et sundt miljø i jorden:

- Mikroorganismer for et sundt mikroliv
- Sporer, huminsyre, enzymer og signalstoffer 
- Levende lerhumus-kompleks 
- Primære næringsstoffer

Sammensætning:
1,4 % N
0,5 % P2O5
1,4 % K2O
2,0 % MgO
31,0 % organisk substans
1,0 % basiske bestanddele (CaO)

Råmaterialer:
Regnomhumus fra økologiske landbrug, stenmel.


Egenskaber

- løs, lugtfri
- stabil struktur
- god evne til at lagre vand
- højt antal og diversitet af mikroorganismer, der bidrager til et sundt mikroliv i jorden 
- naturligt indhold af huminsyre, kiselsyre, protein- og signalstoffer, der bidrager positivt til planers vækst og styrke

Anvendelse

Potteplanter og altankasser: 
1 spiseskefuld pr. liter indhold i potten/kassen strøs ud på overfladen én gang om måneden. Hvis det er muligt, arbejdes gødningen let ned i overfladen. Alternativt gødes ved ompotning 1 x årligt - bland da op til 20% gødning i plantemulden. 

Grøntsager og krydderurter: 
Den præcise gødningsmængde afhænger af plantens specifikke næringsbehov. Der fyldes 0,1 til 1 liter pr. plante (afhængigt af behov) direkte i plantehullet ved plantning. Alternativt strøs 0,3 liter/m² ud på jordoverfladen 3 gange årligt. Hvis muligt arbejdes gødningen let ind i overfladen. 

Græs:
3 x årligt (ideelt set i april, i juni og i august) udstrøs 0,3 liter/m².

Såning:
Strøs tyndt direkte i sårillen.

Anbefalet af www.bewusstkaufen.at