Ubrændte lersten

På lager

Priser fra:
5,00 DKK

* Obligatoriske felter

Ubrændte lersten er både lette at arbejde med og selvbærende. Dette gør dem ideelle til opbygning af indervægge, hvor man netop vil kunne drage nytte af lerstenenes evne til at fungere som termisk lager af passiv solvarme og lydisolering.

De komprimerede lersten optager let vanddamp og har en høj vægtfylde, hvilket før dem til en suveræn temperatur- og fugtbuffer.

 

Hvorfor er det bæredygtigt? 

Vi har masser af ler i Danmark. At anvende byggematerialer af dansk ler vil have positiv indvirkning på transportregnskabet for byggematerialer, din økonomi og det samlede energiforbrug i dit byggeri. 

Lerstenene bliver ikke brændt men derimod presset sammen, hvilket reducerer den samlede mængde brugte energi på produktioen til 1/7 ift. brændte mursten. 

Ved at bygge med bl.a. ubrændte lerstenen forbedres indeklimaet i bygningen pga. deres fugtregulerende egenskaber. Det reducerer risikoen for skimmelsvamp og den medfølgende risiko for udvikling af allergier. 

Da lerstenene samtidig blot presses og ikke brændes præsenterer de et glimrende energiregnskab, med blot 1/7 af den iboende energi – den samlede energi til produktion – af brændte mursten.

 

Interesseret? Hvis du køber lersten, lermørtel eller hørisolering hos os, får du 15% rabat på hele dit næste køb hos Bæredygtigt Byggemarked*!

*Rabatten gælder ikke lersten, lermørtel og hørisolering.